Story of Sanna

Livet på Hawai'i

I'm Alive!!

Publicerad 2012-11-27 10:13:57 i Allmänt,

Hoppsan Hejsan!
Har visst totalt ignorerat bloggen ett tag nu..
Sist jag skrev var innan förra helgen och en del har ju hänt sedan dess..
Den lördagen var jag och Paulina på museum, Honolulu Academy of Arts. Paulina hade fått 2 biljetter dit av sin vän Johanna när hon fyllde år, och snäll som hon är så tog hon med sig mig. Vi älskade båda 2 det stället.Asstort och massa fint, häftigt, coolt, fascinerande att titta på.. Dessutom åt vi typ den godaste måltiden sen vi kom hit i restaurangen där! Dit kommer vi lätt gå tillbaka! Efter det åkte vi hem till nämnda Johanna och hennes man för att titta på "the game". Paulina hade fått för sig att det var amerikansk fotboll men när vi kom dit visade det sig att det var MMA, men det gjorde inget, det var också kul att se även fast vi typ inte fattade nånting. Hade iaf en riktigt trevlig kväll med sköna människor! På söndagen...kommer jag verkligen inte ihåg vad jag gjorde, lär ju inte varit alltför spännande, troligtvis ingenting.. Tror att det var då vi var och handlade mat och på vägen hem hittade en liten byrå på gatan som vi bar med oss hem.. Det var ju kul iofs.. :)
 
Förra veckan var det ju bara skola mån-ons, så hiiiimla skönt!! Sen hade vi Thanksgiving lov i 4 dagar. Själva Thanksgiving Day i torsdags spenderades i Kaneohe Bay. Paulina hade blivit hembjuden till sin klasskamrat Scott och hans fru Dawn och hon frågade om jag fick följa med, och det fick jag! :) Dagen spenderades med att paddla lite kajak i den sjukt vackra viken, äta en herrans massa god mat, sitta i deras massage-stol och leka med deras sjukt söta son Lucas som är 11 månader! Fantastiskt underbar dag, lyckad första amerikanska thanksgiving!
 
På fredagen har dom en spännande företeelse i USA som kallas Black Friday. Alla butiker har tydligen grymma reor. Tydligen mest elektronikbutiker och sånt, där tältade folk i kö sen torsdag em/kväll! Ala Moana, stora gallerian, slog upp portarna klockan 6 på morgonen, jag och Paulina var där strax efteråt. Lite besvikna måste jag nog påstå, klädbutikerna hade inte alls mycket rea, vi som hade planerat att shoppa upp typ alla våra pengar! Jag köpte bara nya underkläder på Victorias Secret, det var det enda som kändes värt att köpa just den dagen..
 
Jag började bli lite förkyld på torsdag kväll men då trodde jag bara att det var allergi för att Scott och Dawn har hund.. Men icke! Fredagen fortskred och jag blev bara värre! Gick hem och la mig efter shoppingrundan. Sen skulle vi hjälpa till att laga maten till thanksgiving festen här i huset. Slutade med att jag dumpade min uppgift på Paulina för att gå och sova ett tag till innan middagen. Uthärdade middagen, som var bland det godaste jag ätit! Claudia här i huset är riktigt duktig på att laga mat, det var hon som var ansvarig så att säga och gjorde det mesta. Fick lite ont i huvudet när dom började dansa och sjunga men jag stog ut, ville ju inte missa nåt liksom! Gick ner och la mig och kollade Walking Dead sen när dom andra gick på diverse promenader.
Vi har blivit helt besatta och kollat på de 2,5 säsonger som finns på en vecka.. Såg precis senaste avsnittet, nu måste jag vänta en hel vecka!!
 
Spenderade hela lördagen och söndagen i sängen och kollade på serier och filmer. Var typ helt död! Största ansträngningen var att gå till 7eleven som tar typ 3 min..
Borde pluggat mycket mer, men så kan det gå, jag klarar mig förhoppningsvis ändå.
 
Idag var det back to school. Det var jobbigt, jag mår bättre men är fortfarande sjukt trött och hostar mycket. Nu är det bara 2 veckor med lektioner kvar, sen är det finals-vecka, men jag har bara 2 prov då på hela veckan.. Sen är det jullov i lite mer än en månad, längtar så sjukt mycket!!
 
Inte ett så detaljerat inlägg men lite vad jag gjort iaf.. Och här kommer en lista också..
 
Saker som jag kommit till insikt med senaste veckan:
*Ligg inte själv hemma i mörkret, på bottenplan, med öppen dörr och kolla på Walking Dead, speciellt inte när du sen ska sova under ett fönster utan gardiner eller dylikt!
*En bra sak med sängar utan mellanrum mellan sängen och golvet är att inga "walkers" kan gömma sig där!
*Pumpkin-pie smakar som pepparkaksdeg!
*Thanksgiving-middag är sinnessjukt gott! (Varför har vi inte det i Sverige?)
*USA är landet där man köar i timmar för att köpa onödiga prylar - dagen efter man har uppmärksammat och firat hur tacksam man är över allt man redan har..
*Kalkon är ganska torrt att äta 2 dagar efter tillagning..
*Det är "tradition" att gästerna tar med matlåda hem från Thanksgiving-middagen. 
*Netflix är räddningen när man är sjuk!
*Jag hatar, verkligen HATAR, myror!
*Sötpotatis och pecan-nötter är en bra kombo!
*Jag pluggar bäst under press (kanske ingen nyhet egentligen..)..
*The Walking Dead är sjukt bra och beroendeframkallande! Varför har jag inte tittat på det förut, trots alla påtryckningar?!
*Jag har bott här i mer än 3 månader nu..
 
Puss å kram, ses på stan!

Helg!

Publicerad 2012-11-17 01:36:13 i Allmänt,

I onsdags på hälsolektionen kom jag fram till att det är både den roligaste och jobbigaste lektionen jag har.. Jobbigast för att alla klasskamrater är så extremt jobbiga, dom pratar hela tiden, framförallt skryter om sina liv, ingen har koll på nånting, och professorn säger aldrig till heller. Roligast för att professorn är så jäkla lost och flummig. Han är något typ av geni men han är märklig på lektionerna, skrattar åt allt hela tiden och kommer av sig. Han är dessutom bara typ 28 år. I onsdags var lätt sjukaste lektionen hittills. Han pratade om att man inte ska ge aspirin till barn, då frågar en tjej om man kan ge det till katter. Läraren bara garvade och undrade vem som gör det och varför. Sen började det märkliga, han erkände att när han var liten och fortfarande bodde på Filipinerna så hade han badat sin lilla valp i kallvatten så den blev förkyld, då matade han den med flytande förkylningsmedicin, vilket resulterade i att valpen dog. Dt sjukaste är att han garvade när han berättade det. Han visste inte själv varför han skrattade för han gillade valpen och tyckte inte att det var kul egentligen, men alla bara satt och skrattade.. Märkligt.. Sen fortsatte det, han skulle föklara vad ordet "stupor" betydde för ingen förstog riktigt exakt vad som menas med det, förutam att det är ett symptom. Gissa hur han förklarar? Han drar till med "You know when Harry Potter goes 'Stupefy!'?" och så låtsas han att han håller i en trollstav.. Kan säga att hela klassen brast ut i ännu mera skratt! Behöver jag påpeka att jag fattade vad han menade? :P Intressant lektion det där..
På kvällen i onsdags skrev jag klart Final Draft av mitt Health in Hawaii Paper som ska vara inne nästa onsdag, skönt att ha det klart. Nu ska jag bara fixa en PowerPoint till min presentation av uppsatsen som är om ca 1,5 vecka..
 
Igår torsdag hade jag lektioner som vanligt. Jag älskar Glen i min Writing!! Jag har ju berättat förut om att han brukar ta med sig kakor och godis och grejer till alla.. Igår hade han köpt med sig värsta lyxiga cupcakes!! Glömde ta kort, men OMG!!! Vi kommer ju bli tjocka i den där klassen. I övrigt var det en intressant lektion, många fler deltagare i disskutionerna än vanligt. Fick tillbaka Review Essay jag skrev om Pitch Perfect, A!! Grymt!
På politiken sen fick vi tillbaka proven från förra veckan, fick B på det och det är jag nöjd med. Kan säga att det är enda klassen där jag faktiskt känner mig nöjd med något lägre än A..
 
I datorkunskapen har vi nu gått över till att jobba med PowerPoint. Vi ska göra en presentation om valfritt ämne som vi ska presentera för klassen. Professorn påpekade att vi ska göra det lätt för oss och göra något roligt. Jag tog henne på orden och har bestämt mig för att berätta om svensk midsommar! Fatta hur kul att förklara det dör en klass där jag är den enda som inte kommer från Nordamerika?! Kommer bli hur bra som helst. Satt och garvade för mig själv igår när jag letade YouTube klipp. Det bästa jag hittade är ett på engelska, "swedish midsummer for dummies", tyvärr är den ca 4 min lång och min presentation får vara max 6 min så jag kommer nog inte kunna använda den.. Har ni några bilder eller korta filmklipp ni tror skulle passa så får ni gärna skicka dom till mig! :)
 
 
Idag när jag klev upp var det soligt ute så jag tog glatt på mig bikini och tänkte åka direkt till stranden efter min lektion. När jag kom fram till skolan var det kallt och regnade.. Efter lektionen åkte jag hem ist.. När det "bara" är 24-25 grader och blåsigt ute så känns inte stranden så lockande. Men däremot kan man gå ut och springa dagtid utan att smälta så det gjorde jag. Gick bättre än förra gången men fortfarande långt ifrån min "toppform" i början av sommaren.. :P 
 
Nu sitter jag här vid datorn, ska ta och börja med min Proposal Essay som ska vara klar på tisdag. Sen får vi se vad som händer ikväll, har inga planer som det är just nu.
 
Nästa vecka är det Thanksgiving och alltså bara skola måndag-onsdag!! :)

Back to school

Publicerad 2012-11-14 07:41:55 i Allmänt,

Känns som att vi hade värsta lovet, fast det bara var en dag extra ledigt... Antar att det är för att jag bara har en lektion på fredagen så jag var ju liksom ledig i 3,5 dagar kan man säga. Spenderade som jag skrev förut väldigt mycket tid på stranden vilket också gör att det känns ännu mer som ett lov för så mycket brukar jag inte hinna vara på stranden, nu blev det 4 dagar i rad, så himla härligt! Och lite mer färg har jag fått också! :)
 
Söndagen-kvällen, efter att jag skrivit, slutade med film-kväll hemma hos Tobias. Jag och Paulina pallrade oss dit för att kolla på Yrrol, helt seriöst bästa svenska filmen som någonsin gjorts! Paulina somnade i soffan, hur man nu kan göra det när Yrrol visas, för mig helt oförståeligt..
 
Igår, måndag, bar det av till Hanauma Bay som ligger ca 45-50 med buss härifrån. Det är en helt fantastisk vik med en jättefin strand. Där var vi i några timmar och solade, badade och snorklade, fanns massa fina fiskar och koraller att titta på. Vi måste köpa egna cyklop och grejer, nu lånade vi Xenia och Calebs. 
Det är ett naturskyddsområde men med våra student-ID så kommer vi in gratis, perfekt! När man kommer dit första gången måste man kolla på en kort film om viken och hur man ska skydda den och grejer. Det var hur som helst fantastiskt vackert så dit åker vi säkert igen!
Tänkte lägga upp bilder men det hände nåt med mobilen så jag kan inte lägga över dom på datorn..
 
Idag var det tillbaka till skolan. Men innan min första lektion så volontärade jag lite. Hälso-gruppen i skolan hade en insamling av "burk-mat" som dom ska skänka till behövande familjer nu inför Thanksgiving nästa vecka. Så jag satt vid bordet i några timmar. Hade självklart med mig mat som jag gav. På dom 2,5 timmar som jag satt där var det 1 person som kom och lämnade något, 1 enda. Ska säga till min professor att dom måste göra mycket mer reklam nästa gång dom gör något liknande! Anledningen till att jag var där var för att jag får extra credit för det i min hälso-klass, mitt sämsta quiz-resultat kommer bytas ut mot full pott. :)
Annars har jag haft lektioner som vanligt. Hade prov i dator-kunskapen på Excel, gick helt okej, eller ganska bra tror jag. Writing lektionen var riktigt intressant idag med massa intressanta diskutioner, iofs samma personer som alltid, men jag är ju en av dom som pratar så jag tycker det är kul. :P Dessutom så blev inlämnings-datumet för våran Proposal Essay uppskjutet från nu på torsdag till nästa tisdag. 
Med det i bakhuvudet funderar jag på att kolla om nån ska till Mooses ikväll och isf kanske hänga med dom. :)
Måste bara läsa klart geografi-läxan först, men det går ganska snabbt. Så vi får se vad som händer.
 
Glömde lägga upp detta.. Nu har jag pratat med Xenia iaf så vi ska på Taco-Tuesday och sen Mooses, vilket betyder först tacos för $1 och sen drinkar för samma pris, love it!! Ha det bra!

3 dagars helg

Publicerad 2012-11-12 03:12:08 i Allmänt,

Ojoj, tiden går undan, vips så hade det visst gått en vecka sen jag skrev sist.
 
Har varit fullt upp som vanligt.. Inlämningar och prov i skolan..
I tisdags skrev vi iaf på kontraktet för lägenheten, skönt!! Nu har vi typ nedräkning här hemma tills vi äntligen ska flytta.
 
Imorgon, måndag, är det Veterans Day, vilket betyder att vi är lediga från skolan, wohooooo!! Så i fredags efter skolan åkte jag till stranden och sen chillade jag resten av dagen, kommer typ inte ihåg.. :) Igår blev det stranden, lite promenad och mera chill. Idag har det blivit stranden, mat-inhandling och nu måste jag ta tag i lite studier, men det går inge vidare med det kan jag säga. Imorn är vi några stycken som tänkte försöka ta oss till Hanauma Bay, typ 30-40 minuter härifrån.
 
Känns som att det kommer vara typ 2 lite "lugnare" veckor nu, vanliga läxor såklart men inte så mycket prov och sånt. Sen kommer slutspurten, oj vad jag inte längtar till det!
 
Har inte hänt nånting alls som är kul att skriva om så jag tänker helt enkelt inte skriva mer nu :)

Lägenheeeeet!!!!

Publicerad 2012-11-05 01:02:07 i Allmänt,

Ja, jag vet, jag har varit sämst på att skriva denna vecka. Men jag har inte orkat, har varit helt utmattad hela veckan. Tror att min hjärna hade en liten mental meltsown efter förra veckan so bestod av både inbrott och tsunamivarning inom loppet av bara några dagar.
Den här veckan har vi haft fullt upp. Hade midterm i hälsa i måndags, det gick åt helvete, fick bara 80/100.. Men skit samma. Det var inte så lätt att plugga när jag inte hade kvar min anteckningar utan var tvungen att kolla igenom 5 kapitel i boken, dessutom hade jag itne det 6e kapitlet.
Annars har det varit skola som vanligt..
 
I tisdags var vi återigen på Mooses. Inte lika mycket folk som vanligt, tror många stannade hemma och laddade inför Halloween i onsdags.. Jga gick hem tidigt för jag var så trött..
I onsdags hade jag bara en lektionen för professorn jag har på eftermiddagen ställde in lektionen för att han inte pallade sitta i kö 2 timmar för att komma hem eftersom det var Halloween. På kvällen klädde vi så klart ut oss och gick ut i Waikiki. Gick mest runt på gatorna, det var heeel galet. Så sjukt mycket folk och alla klär verkligen ut sig här, såg så jäkla mycket grymma kostymer!! Det var en upplevelse vill jag lova! Kan klart rekomendera att komma till Halloween om nån får för sig att hälsa på! :)
 
Torsdagen var en seg dag i skolan, hela skolan var allmänt trötta eller bakis. På dator-lektionen fick vi godis för professorn hade glömt ge det till oss på tisdagen. Sen på Writing hade Glen i min klass med sig kakor som han hade bakat, det var en allmänt mysig lektion.
 
På fredagen pluggade vi lite, tvättade och sånt. Sen var vi på visning.
På lördagen var vi på visning på fm och sen var vi på en trevlig tillställning hela eftermiddagen, kvällen. Det var med kanot-klubben som Caleb och Paulina är med i. Det var i Waimanalo på östra sidan av ön, vi fik skjuts dit. Det var väldans trevligt, och sjukt vackert! Och god mat, äntligen en middag med god fräsch sallad och inte bara friterade saker! :)
 
Idag har vi varit på stranden och nu ska jag plugga tänkte jag.
Men innan vi gick hemifrån imorse fick vi ett grymt besked. Vi har fått lägenheten vi helst vill ha!!!!!! Det är en med 2 sovrum, möblerad och alla utilities inkluderade i hyran (el, vatten, internet). Vi är så jäkla lyckliga!!! Och läget är helt perfekt!!! 1a december flyttar vi, can't wait!!!! :)
Det är jag, Paulina och Caleb. Dessutom bestämde sig Xenia för att flytta ut härifrån där vi bor just nu och bo med oss där hela december innan hon ska resa runt på öarna och sen åka hem, kommer bli så sjukt bra!! Och vi kommer inte ha några problem att hitta nån annan sen för det är perfekt läge och riktigt billigt, och i januari kommer ju massa nya studenter som ska vara här på vårterminen. ÄNTLIGEN!!!!
 
Hejdå :)

Om

Min profilbild

Sanna

Den här bloggen handlar om mig och mitt liv på andra sidan jorden. Jag bor och pluggar på Hawai'i och kommer att skriva om allt från skola till fest till utflykter. Så häng med på min resa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela