Story of Sanna

Livet på Hawai'i

Seeeg dag

Publicerad 2009-12-28 13:08:06 i Allmänt,

Igårkväll gick jag ut med Lisa, Carla och en finsk tjej. Jag åkte till dom i Kings Cross. Vi var också med några snubbar vi träffat en annan dag. Det var väldigt roligt och jag träffade massa nya komisar!! Hahaha. Sen gick iaf Lisa hem och sov, Carla gick med några kompisar och jag gick och dansade med mina nya bästisar.

Så idag sov jag ganska länge.. Vi vaknade till när dom ringde från Luna Park och sa att Maja inte behövde komma in och jobba. Sen gick jag och duschade och sen låg jag i sängen lite längre tills Lisa och Carla kom vid halv 4. Efter det satt vi och degade i soffan och käkade onyttiga saker i några timmar. Sen åkte dom hem och jag och Maja fortsatte att slappa. Nu under kvällen har jag gjort det jag brukar göra när jag har tråkigt nuförtiden, jag städade. Det är så jävla äckligt här. Vi försöker att inte alltid ta hand om allt för att nån annan kanske en  enda gång ska göra det men tillslut blir jag så äcklad att jag tar tag i det ändå. Jag spyr på vårat kök, gammla kastruller med fastbränd mat som stått på bänken i några dagar och fullt med glas och tallrikar. Ibland hittar man till och med smutsiga kastruller i skåpen.

Både jag och Maja var fett partysugna sen men jag orkar inte festa eftersom jag jobbar imorn så Maja gick ut med Justin och dom ist. Nu väntar jag på att bli lite tröttare så att jag kan gå och sova, haha.



Bild från igår


Tjingeling

Ledig

Publicerad 2009-12-27 06:30:54 i Allmänt,

Det blev inte så mycket filmtittande igår, hann se en kvart innan Lisa ringde och sa att dom var på centralen på väg hem till mig. :P Jag hade sagt till som att det skulle vara fest fast sen sa jag att det inte var nån och att jag skulle kolla på film. Men det tyckte tydligen inte dom så dom kom hit, dom hade med sig en finsk tjej också. Dom kom iaf hit vid 10.30-11 tiden nån gång och sen satt vi och snackade och så tills dom drog vid 2.

Idag skulle jag ju jobba 3.15. Men när vi kommer dit (jag träffade en annan tjej på tåget) så säger dom att vårat skift är inställt för det är så lite folk så vi får åka hem. Dom sa att dom ringt alla och att vi måste lämnat fel nummer men jag är typ heeeeelt säker på att jag lämnade rätt nummer. Men nu har jag iaf lämnat det igen.
Så nu sitter jag här och har slösat bort massa tid på att åka framochtillbaka till jobbet. På förmiddagen var jag med Lisa och Carla nere på marknaden och jag funderar på att åka ner dit eller bara köpcentret nu bara för att fördriva lite tid.. Faaaast jag kom på samtidigt som jag skrev det att det är söndag och dom stänger typ 5 tror jag och klockan är halv 5. Åhhhh, får väl sitta och nörda vid datorn ist.

Ikväll ska jag iaf ut med Lisa och Carla, få se om Maja ska med också, hon jobbar imorn fast på eftermmiddagen. Själv fick man ju typ 2 lediga dagar nu..

Happ.. Ha det bra....

Chill..

Publicerad 2009-12-26 11:37:24 i Allmänt,

Middagen igår var en trevlig tillställning. Vi lagade mat typ halva dagen. :P Det roliga var att dom trodde att dom hade köpt en kalkon men det visade sig att det var en anka, hahahaha. Men först hade vi iaf lite räkor och laxsnittar (låter fett lyxig :P), sen till förätt hade vi nån slags grej med svampsås, vet inte riktigt vad det var, men gott var det iaf. :) Sen åt vi den där jäkla ankan med stekt potatis och potatis- och morotsmos, jääääättegott var det iaf. Det jobbiga var bara aatt vi åt vid typ halv 11, jag höll på att dö av hunger vid det laget men i Frankrike äter man ju typ då och det var bara fransmännen, Daniela och jag. :P Kul att dom typ pratade franska hela tiden också för att dom typ glömde att vi var där.. Aja, det var kul iaf. Men sen när dom började festa gick jag och dog, jag var astrött och jag började jobba 9.45 imorse.

Idag var typ världens tråkigste dag på jobbet, det har typ regnat och så så det var inte en jävel där typ, sjukt lugnt. Menmen, pengar får man ju ändå. :P Imorn jobbar jag iaf 3.15-9.00, hoppas det kanske är lite mer att göra då iaf..

Ajuste, jag har precis läst Marilyn Mansons självbiografi. Jag lyssnar inte på hans musik eller nåt men boken var faktiskt riktigt bra och väldigt intressant, det är sjukt vilket liv han levt egentligen.. Den rekomenderar jag iaf starkt! :) (vi kör ett boktips idag ist för musik)

Nu kommer lite bilder från dom senaste dagarnas festligheter.

               

Nu ska jag kolla på film eller nåt. Vi trodde det skulle vara fest här men tydligen inte så man får helt enkelt fördriva tiden på nåt annat sätt..

Och förresten, idag åt vi sill och potatis till mat och drack julmust till, så jäkla gott!! :D

God Jul

Publicerad 2009-12-25 03:24:25 i Allmänt,

God Jul på er allihopa! Eller god fortsättning blir det ju typ..

Det har gått några dagar sen jag skrev sist men jag har varit ganska upptagen faktiskt. :)
I onsdags så började jag dagen med att jobba. Jag skulle sluta 6 men när dom frågade om nån ville gå tidigare så sa jag ja så jag slutade vid 3.30. I vanliga fall vill jag inte sluta tidigare men då skulle jag ju träffa Lisa och Carla så jag tänkte att det skulle vara skönt att hinna hem och duscha och ta det lugnt och inte stressa järnet.
Men jag träffade iaf dom sen på kvällen. Maja följde inte med, hon kanske skulle komma senare men hon orkade inte. Jag skulle iaf träffa dom på Side bar. När jag kom dit fick jag ett sms att dom gått till ett annat ställe för att det var så högljutt. Men jag tänkte att jag kan iaf kolla lite snabbt vilket band som spelar innan jag går dit. Jag blev iaf kvar lite längre än jag tänkt mig för det visade sig att det var samma snubbe som spelade som när vi var här förra gången och vi har en lite crush på honom så jag messade Maja och berättade nyheten och sen stog jag kvar ett tag och kollade. :P Tillslut träffade jag iaf Lisa och Carla, riktigt kul, har ju inte träffat Lisa på jääättelänge. Vi gick iaf vidare till ett ställe som heter Scruffy Murphys. Där hade dom också live-band så vi gick ner i källaren till själva klubben. Där var det fortfarande helt tomt så vi kunde sitta och snacka lite innan vi gick vidare till en ny bar. Där hade vi kul och träffade massa människor, tillslut träffade vi Justin och det visade sig att vi suttit och snackat med hans kompisar. :P När dom stängde gick vi och hittade då en gubbe som hade en kareoke-maskin på gatan så vi stog och sjöng lite innan vi drog hem, kom hem vid 5.00 ungefär men det var en riktigt rolig kväll. :)

Sen var det JULAFTON, jag gick upp vid 11-tiden vilket nästan är samma som när jag har lagt mig i tid och sovit hela natten. :P Efter det tillbringade vi iaf dagen på Bondi beach med att sola och bada. Det var jag, Maja, Lisa, Carla och Justin. Det är inte ofta man tillbringar en julafton på stranden!! Det var jättemånga som gick runt med tomteluvor på sig, haha.
På eftermiddagen drog vi hem och duschade lite snabbt och gick sen vidare till Svenska kyrkan där vi åt jultallrik. Det var riktigt gott att kunna äta riktig julmat fast man är här! :) Sen gick vi in till själva kyrkan och kollade på Kalle Anka. :) Efter det var det julmässa i kyrkan och vi sjöng lite julsånger och grejer, jag tog även min första nattvard någonsin, hahahaha. När den var slut gick vi hem och fixade oss innan vi gick ut.
Vi började med att gå till Side bar men det var så jäkla lång kö så efter ett tag gick vi till Scubar ist. Där hade vi roligt och flummade runt så alla tyckte vi var dumma i huvudet. Tillslut blev vi trötta och gick hem vid 2 så vi gick och la oss vid 3.



Idag ska Maja och Lisa oc Carla på en stor fest på Bondi beach. Men jag tyckte det var för dyrt så jag ska bara slappa hela dagen och sen ska vi ha julmiddag här i lägenheten några stycken så det ska bli väldigt trevligt.
Och jag jobbar imorn så jag orkar nog inte festa hela dagen idag.

Aja, hoppas ni har en riktigt härlig jul där hemma! (eller var ni nu befinner er) :D

Avatar!

Publicerad 2009-12-22 13:09:11 i Allmänt,

Idag har det varit riktigt varmt så jag inledde dagen med att ligga och sola på 6an. Sen har jag också varit en snabbis på banken, handlat mat och lagat lunchlåda till jobbet imorn. Spännande..

Men nu ikväll var vi och såg Avatar på bio, den var asbraaaa!! Men vi såg den tyvärr inte i 3D för att vi är så fattiga men jag ska fan se den igen fast i 3D när jag har lite mer pengar, det kommer vara ascooolt verkligen!! :D

Imorn ska jag jobba och sen ska jag nog träffa Lisa och Carla! :D Det ska bli kul.

Jobbigt läge..

Publicerad 2009-12-21 07:56:10 i Allmänt,



Det här känns inte helt okej!! Det kanske inte syns så bra men det är mitt australienska konto och jag har 5,74(!) dollar kvar, alltså ca. 30-35 kronor, tur att jag har lite kontant också..

JAG VILL HA MIN LÖÖÖÖN!!!

Hoppas fan Kim ringer tillbaka snart det är typ 1,5 veckor sen jag skulle fått pengarna nu!

Aja, nu har vi ju iaf boende fixat i 2 veckor till, hoppas jag inte svälter på den tiden, hahahaha..

Varmt igen

Publicerad 2009-12-21 06:01:52 i Allmänt,

Japp, jag ändrade lite igen men nu tycker jag att det ser bra ut. :)

Idag kom Justin hit till Sydney, en kille vi träffade förra gången vi var här. Han var här ett tag i våran lägenhet och det var roligt att träffa honom, kändes verkligen som att det var sjukt länge sen vi var här sist när vi 3 satt här i köket och pratade minnen. :P Jag hade helt glömt att han skulle komma typ nu så när han och Maja kom in i vårat rum fick jag nästan en smärre chock, haha. Han blev iaf glad för Sverige-tröjan vi hade köpt med oss till honom som det stog JUSTIN 1 på ryggen på. :) Och nu kommer han tillbaka och ska få se våra Party like a rockstar-tröjor, det var typ vårat motto förra gången vi var här. :)

Idag är det iaf varmt igen så jag, Maja och Anders har varit nere på 6an och solat, fast jag var inte där så jättelänge för jag blev så jäkla uttråkad så jag gick upp och duschade och nu ringer jag runt och försöker få tag på min lön, haha. Nä, men jag har fått lönen från Luna Park, den var bara nån dag sen och nu har jag pratat med dom på Simmer on the bay och hon skulle kolla upp det och ringa tillbaka. Jag kan ju säga att jag typ är i akut behov av dom pengarna om jag ska överleva. :P För vi ska betala hyran idag och efter det har jag typ inga pengar kvar om jag inte får lönen.

Nu ska vi kolla om ci kanske kan gå på ett roligt museum, beroende på när dom stänger för klockan är 4 här nu.

På återseende

Nytt utseende

Publicerad 2009-12-20 12:36:46 i Allmänt,

Äntligen har jag lyckats få min blogg att se lite mer personlig ut!! :) Har haft riktigt tråkigt idag så jag har lagt ner tid på att leta upp hur man gör så nu tycker jag att min blogg är myyyycket finare, hoppas ni också tycker det?

På begäran ska jag också berätta att Lisa och hennes kompis Carla äntligen är här, eller dom är i Melbourne just nu men kommer hit på tisdag. För dom som inte vet så känner jag Lisa sen den gamla goda tiden när jag spelade basket, vi spelade i samma lag. :P Anledningen lilla Lisa till att jag inte nämnt er tidigare är att jag ville att det skulle bli mer "NU ÄR LISA HÄR!!!!!" Ist för att "Lisa kommer hit på tisdag". Det blir liksom inte samma smäll om du förstår vad jag menar. Men jag gör som du säger, så nu vet alla att Lisa kommit till landet och det är faktiskt sjuuukt kul, jag längtar tills på tisdag! hahaha :)

Idag har varit en riktig slappardag, iaf för mig, Maja har jobbat hela dagen. Jag har enbart gått ut för att handla mat och släppa in folk. Jag hade tänkt åka tillstranden men när jag vaknade i morse var det ganska mulet, inte direkt strand-väder, hoppas det blir bättre imorn, då är vi lediga båda två.
Idag blev det tacos till middag fast med kyckling istället för köttfärs. Vi har ätit ganska mycket tacos här så det var gott med kyckling den här gången. :P

Njut av den nya headern så ska jag försöka fördriva lite mer tid innan jag ska sova. :P

Pang sa det!

Publicerad 2009-12-19 14:20:05 i Allmänt,

Ja, som dom flesta vet så har ju jag varit en sån där som inte har haft den blekaste aning om vad jag vill göra med mitt liv, skulle gärna resa runt i världen för alltid ungefär. :P Men som en blixt från klar himmel så har jag nu kommit på vad jag tror att jag vill göra, heeeelt otroligt!! Jag ska iaf börja såklart med att stanna här ett tag, haha. Men nån gång innan den svenska sommaren tar slut så kommer jag nog hem till Sverige igen. Sen så måste jag ju ganska logiskt fixa ett jobb så snabbt som möjligt. Senare under hösten ska jag plugga in Engelska B på Komvux, man kanske även borde försöka sig på högskoleprovet. Under våren eller sommaren, beroende på när jag har tillräckligt med pengar, skulle jag vilja åka iväg och jobba som volontär i 2-3 månader, just nu känns Sri Lanka lockande, men även Indien känns intressant. Men var det än skulle bli så vill jag jobba på ett barnhem. Det här är nåt jag har velat göra jättelänge även fast jag inte har pratat om det så mycket direkt. Men det skulle vara en jättehäftig och lärorik upplevelse. Framförallt eftersom man då kommer bo hos en värdfamilj och på så sätt verkligen komma nära och lära känna deras kultur. Jag har hittat en sida som verkar bra, det kostar ca. 18-23000 beroende på hur länge det blir och det känns inte alltför dyrt med tanke på att allt ingår förutom flygresa, visum och vaccinationer.
Sist men inte minst kommer den största smällen, jag har hittat ett program på universitetet som verkar riktigt intressant. Det heter "Socialantropologi" och ligger över 3 år. Förut har jag alltid kännt att om jag ska börja plugga så kommer jag nog göra det i en annan stad men just nu känns det som att jag vill stanna i Stockholm och plugga där. Orkar inte riktigt gå in på vad utbildningen handlar om men den känns riktigt intressant iaf.

Aja, nog pratat om det, jag ska ju änd¨vara kvär här i några månader till först. Igår blev det inget inlägg, jag orkade inte helt enkelt. Men jag jobbade ju som sagt då, började 10.45 och skulle sluta 6 men jag fick gå 2.45 ist för vi var så många och det var ändå inte så bra väder. Ganska skönt men jag hoppas inte dom gör så för ofta, jag behöver pengarna. :) När jag kom hem så åt jag eftersom det inte blev nån lunchrast och sen blev jag jättetrött och frös som fan så jag gick och vilade ett litet tag. sen tog jag en riktigt lång dusch och resten av kvällen gjorde jag i princip ingenting.

Idag blev det till att gå upp 7.20 för att hinna skypa lite med släkten innan det var dags att åka till jobbet. Idag började jag 9.45 och slutade 3. Jag har hittills, och kommer nog oftast, fått stå inne på ett ställe som heter Coney Island, typ barnavdelningen eller vad man ska kalla det. Först tyckte jag, och alla andra, att det var skittråkigt för man gör inte så mycket där egntligen, men jag börjar uppskatta det mer och mer. Eftersom det är innomhus så slipper man stå ute i regnet när det är dåligt väder och man slipper stå ute under stekande sol när det är bra väder, det är helt enkelt ganska behagligt även fast det är rätt långtråkigt.
efter att jag kom hem från jobbet sov jag middag ett tag, haha. Sen har vi typ bara slappat och inte gjort så mycket, vi är fett lata. :P

Jag vet att vissa (mamma) tycker bättre om när jag skriver vad vi har gjort för mat än om när jag länkar musik men det är inte så ofta vi äter så spännande mat så det är inte så kul att skriva om. :P Idag t.ex köpte vi thaimat och tidigare i veckan har vi typ bara ätit typisk flytta-hemmifrån-mat, inte så intressant helt enkelt. Men musik däremot, vad vore världen utan det liksom! :P + att det är kul att skriva om nåt annat än bara vad vi har gjort på dagarna ibland. Så här kommer lite mer musik: http://www.youtube.com/watch?v=sKhVJ2sqxzY Det är "World of it's own" med Tingsek, gryyymt bra låt och han har en riktigt bra röst. Började lyssna lite smått på honom efter att vi sett honom live i Thailand där han spelade med Timbuktu oc Chords. Men har börjat lyssna på honom mer och mer nu. Ett bra tips för dom som vill ha lite skön feel-good-musik. :)
Tänkte lägga upp en bild från spelningen i Thailand men den var för stor så vi skiter i det.

Godnatt

Ingen lön? :(

Publicerad 2009-12-17 10:54:55 i Allmänt,

Har uptäckt att jag inte har fått nån lön, vare sig från Simmer on the bay eller Luna Park. Fast Luna Park får man ifrån typ idag eller imorn men Simmer on the bay borde jag fått ifrån för typ några dagar sen, Maja har fått och jag har fått själva lönespecifikationen. Men Carole jobbar idag så jag bad henne säga det till Kim, så jag hoppas det blir bra iaf. Carole hade fått frågan om hon ville jobba på julafton, då får man 400 dollar för en kväll (i vanliga fall ca 100-120) och hon sa att hon skulle tänka på saken men vi bad henne iaf säga till Kim att vi gärna jobbar om dom behöver personal. Hoppas dom frågar oss för dom pengarna är välbehövliga. :)

Idag har varit en slappardag, vi tänkte dra till stranden men det blev bara 6an. :P Vi hade kommit fram till stranden så sent så vi bangade på det. :)
Imorgon jobbar vi iaf båda två, jag 10.45-6 och Maja 5.45-11. Åhhh, palla gå upp! :P

Jag vet att ni där hemma säkert redan har tröttnat på Idol-låten. :P Men eftersom vi är lite efter här borta så har vi börjat lyssna på den nu. :) Första gången vi lyssnade tyckte vi båda att den var sämst hittills men efter ett par lyssningar så är den riktigt bra faktiskt. MEN, Calles version är ju lätt bäst!! Hans röst är mycket slönare att lyssna på i just den låten och han gör den helt enkelt bättre. Man kan ju säga att dom andra i llägenheten snart kommer börja protestera med tanke på hur många gånger vi har lyssnat på den. :P Här är iaf länken för dom som inte har hört den: http://www.youtube.com/watch?v=im4qGdKIHnw

See ya later alligator

Onsdag

Publicerad 2009-12-16 05:47:54 i Allmänt,

Idag är det onsdag. :) Imorse var jag tvungen att gå upp vid 9, vilket jag inte brukar göra annars. Dom skulle stänga av allt vatten i huset mellan 10-4 och jag ville hinna duscha och tvätta håret innan, så det var bara att pallra sig upp. Det verkar ju iofs inte som att vattnet är avstängt men det kunde jag ju inte veta då. :P Efter det har jag läst lite och så och sen gav jag mig ut för att handla ny ansiktskräm och hårfärg. Jag trivs verkligen i mitt bruna hår men det är så jävla jobbigt med utväxten för den syns typ direkt eftersom det är ganska stor kontrast på min riktiga färg och den jag har nu, det ser typ ut som att jag har världens bredaste bena. :P Så jag har iaf börjat fundera på att färga tillbaka till blont för att lsippa hålla på och färga om så ofta. Men det slutade med att jag köpte brun färg ändå, jag känner mig inte riktigt redo att gå tillbaka än, vi får se hur det blir nästa gång jag måste färga om det. :) Efter den lilla shoppingturen gick jag ner till marknaden och köpte lite frukt och nu sitter jag här och har precis ätit fruktsallad till lunch. Jag äter typ mycket mer frukt här än jag brukar göra hemma för den är så saftig och god, särskillt när man köper den på marknaden + att det är billigare att handla där, men det är ju bara bra! Och man får ju i sig massa vätska då också. :) Ända nackdelen är att man blir kissnödig hela tiden, haha. Men det är smällar man får ta :P

Vet inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen, typ bara vara hemma och slappa :P
Det blir inte så jätterolig blogg men det kanske blir roligare när vi kommer igång och jobbar mer för då tar man kanske bättre vara på dom lediga dagarna också. Jag är ledig imorn med och sen jobbar jag fredag och lördag.

Dagens låt blir en av Erik Hassle, han är ju inte direkt ny, alla har ju hört "Hurtful" (som jag för övrigt hatade i början :P) Men vi har precis börjat lyssna på hans skiva och den är riktigt bra faktiskt. Och favoriten förutom "Hurtful" och "Don't send me flowers after I'm dead" är "Wanna be loved" som alltså är dagens låt. En feel good-låt helt enkelt! :) http://www.youtube.com/watch?v=5gsP5qXRi0k Enjoy!!



Hahahahaha, jag har säkert lagt upp den här bilden förut men den är så jävla rolig!!!

Börjar bli trött..

Publicerad 2009-12-15 14:28:56 i Allmänt,

Klockan är 00.13 och vi kom hem för typ 20 minuter sen. Vi har tillbringat kvällen med en barbeque på Bondi Beach för att Carole fyller år idag, eller ja det blir ju igår.. Det var väldigt trevligt och mycket folk. Nästan alla var där från lägenheten + massa mer människor som man börjar känna igen nu. Vi åt väldigt god mat och hade allmänt trevligt.
I övrigt idag har vi inte gjort så mycket, typ inget alls för att vara ärlig. :P Men det har ändå varit en bra dag.

Imorn vet jag inte riktigt vad vi ska göra, jag skulle vilja gå till nåt museum, det finns några här som verkar vara intressanta.

Dagens låt blir iaf en av Daniel Merriweather. Den heter "impossible" men lyssna gärna på hela skivan, Love & War, finns många bra låtar där. Vi upptäckte ju den här australienska killen för några veckor sen och när vi jobbade på den där kändisfesten så var han där och det roliga var att ingen visste vem han var, förutom vi som kommer från Sverige där han är helt okänd, rätt komiskt. :P http://www.youtube.com/watch?v=bO4F9WkNyrQ Lyssnade på den igen nu när jag skulle kopiera länken, och jag blev typ kär igen, den är så sjukt bra, det är helt otroligt!! :P Har lyssnat på hela skivan hur många gånger som helst, och jag tröttnar aldrig, tror inte jag kommer göra det på ett bra tag heller! :)

Tack för idag, godnatt

Tråkdag blev städdag

Publicerad 2009-12-14 10:58:44 i Allmänt,

Jaha, hur fördrev jag då dagen? Jo, jag städade lägenheten. :) Vardagsrum, vårat sovrum, köket och badrummet blev städat. Det tog sin lilla tid och man blev typ helt svettig av att damsuga med den sjukt dåliga damsugaren, men bra blev det iaf. Det är kul också att höra från folk som kommer hem att man faktiskt ser skillnad, att det syns att det är städat och att folk uppskattar det. Iofs är det bara dom få som själva brukar städa som verkar se sånt, men ändå, det känns bra iaf. Så nu har jag typ gjort veckans goda gärning, nu kan jag slappa resten av veckan, haha. Men vi får väl se hur länge det är fint, slår vad om att det ser förjävligt ut när jag går upp i morgon bitti.

Självklart Lisa får du ladda din Ipod full med musica här för då kommer du ju bara få bra musik! :P Bland annat kan du få den här godingen: http://www.youtube.com/watch?v=ECrjk6PzK90
Jag tänkte att ist för dagens låt så slänger jag in en när jag känner för det och nu råkade det bli 2 på en dag. :) Den här är gjord av Jay Sean ft. Lil' Wayne och den heter "Down". Riktigt skön att lyssna på och man tröttnar inte i första laget direkt. Suuuperbra! :) Ni kommer märka efter ett tag hur sjukt olika musikstilar jag lyssnar på, hahaha. :P

Och juste, maten blev god! Det var ju en jäkla tur, annars hade vi inte haft nåt att äta.. :P

Tråkdag

Publicerad 2009-12-14 04:47:24 i Allmänt,

Jaha, då sittar man här ensam, Maja jobbar, vädret tillåter inte stranden och ekonomin tillåter inte aktiviteter som kostar. Så vad gör man? Tell me if you know.
Hittills har jag iaf varit och handlat, naglestärkare och lypsyl med solskyddsfaktor och sen tillslut mat. En annan sak som är jobbig, att komma på vad man ska äta varje dag. Nu när vi har börjat jobba så blir det ju mer att den som är ledig får fixa maten. Men idag hittade jag iaf en färdig marinad i affären till kött och så tänkte jag göra klyftpotatis och sallad, hoppas det blir ätbart. :P

Menmen får väl fördriva tid med en bok eller nåt..
Och juste om ni vill se en liten film hur det ser ut i lägenheten och huset så kan ni gå in här: http://motsherwoodskogen.blogspot.com/ Det är Anders blogg och om ni bläddrar ner en bit så har han lagt upp en liten film som han har filmat. :)

Jag hade även tänkt att jag skulle försöka börja med "Dagens låt" eller nåt sånt för jag tycker att alla borde lyssna på den braiga musiken som jag lyssnar på, haha.

Dagens låt blir iaf Maui Wowie med Kid Cudi. Hela hans skiva "A kid named Cudi" är grymt bra men det är den här låten som går på repeat i min hjärna. :) För att lyssna tryck här: http://www.youtube.com/watch?v=QC_whGchGNY
Jag vet inte riktigt hur man gör för att lägga in videon eller låten här så jag länkar till Youtube ist. :)



Jag vet inte om ni inte tittade ordentligt på den här bilden sist jag la upp den för jag har inte fått några kommentarer på den iaf, så vi provar igen. Ser ni vad jag ser? :P Lämna en kommentar isf :) Den är tagen när vi var i Blue Mountains.

Nu ska jag gå och göra ingenting, talk to you latero!

Svårt att veta?

Publicerad 2009-12-13 11:07:44 i Allmänt,

Ibland kan det vara väldans svårt att veta hur många som bor i denna lägenhet. Det finns ju som bekant plats för 12 stycken men ibland är vi tydligen fler. Vissa tar hem kompisar ibland som bor här nån natt typ när dom bara är på genomfart och inte vill betala hostel en natt. En natt till exempel sov en tjej på golvet i vårat rum (det gamla rummet) och det var ju givetvis kära fransmannens kompis. Det är klart att man ska hjälpa kompisar som inte har något boende men man kanske kan nämna för sina roomies att det kommer bo en extra person i rummet en natt, bara så man vet och inte kliver på den på natten. :P Inatt verkar det som att vi kommer vara ca 14 pers, vilket känns lite märkligt. Maren åkte idag (vilket var väldigt tråkigt) och Vianka trodde vi skulle åka på tisdag, alltså trodde vi också att dom 2 nya tjejerna skulle komma då. Men nej då, Vianka drar imorn men tjejerna kom idag. Den ena ska bo i vårat rum i Marens gamla säng och den andra ska typ tillbringa sin första natt här på soffan eller nåt, kul jul. Dessutom har Vianka typ tagit med sig nån kompis som ska sova här. Det känns bra det här, alltid kul med lite extra folk. :)

För övrigt idag så har vi varit på stranden, återigen blev det Bronte beach som är en mycket trevlig strand, inte lika stor som typ Manly och Bondi och mycket mysigare. Jag tog även resans första dopp! Eller dopp och dopp, jag gick ut i vattnet till lårhöjd, sen väntade jag på en våg och sen gick jag upp igen, men hela jag var blöt ändå! :) Sen låg vi och latade oss lite och åt lite frukt och lite glass. Efter några timmar åkte vi hem igen och sa hejdå till Maren och sen har vi inte gjort så mycket mer. En skön dag helt enkelt.

Undra vad jag ska göra imorn? Maja jobbar hela dagen så jag måste underhålla mig själv men jag vet inte om jag vill åka till stranden igen och ligga där själv.. Får försöka hitta på nåt annat att göra ist.



En bild från barbequen förra helgen, fett ful, haha!

Hur svårt kan det vara??

Publicerad 2009-12-12 12:28:13 i Allmänt,

Blir så jävla trött på att folk i den här lägenheten har så svårt att plocka undan och diska efter sig! Om nu diskmaskinen är igång får man väl diska sin disk för hand i stället för att bara ställa det i "kö", annars tar porslinet slut och man måste diska för att ens kunna äta. Åhhh, jag blir så trött, det är jämt fullt med disk på diskbänken och när man städar så dröjer det bara några timmar tills det ser förjävligt ut igen. Vi är typ 4 pers i den här lägenheten som verkligen städar, dom andra plockar på sin höjd undan det dom själva använt, om ens det.. Och då är ändå jag och Maja yngst och typ dom enda som inte bott själva innan vi kom hit, vi är ju typ minst vana vid det här eller vad man ska säga.. :P Hur gör dom andra i sina lägenheter i sina hemländer liksom, alla kan ju inte ha städare som gör allt åt dom!? :P Åhh, jag blir skitsur!

Tack för mig

Mmm maaaat!

Publicerad 2009-12-12 10:19:05 i Allmänt,

Måste säga att maten idag blev en lyckad improvisation som jag sitter och mumsar på. :) "Lyxa" till det med lite räkor som vi hade i frysen som jag kasta ner i en stekpanna med lite spenat, lök och vitlök och sen krydda lite och på med sweet & sour sås. Servera med nykokt pasta, helst lite bredare spagetti. :P Hahaha, det här var kul, jag ska nog börja skriva en matblogg! :P Jag tänkte ta en bild när jag hade lagt upp det för det såg så fint och gott ut men så tänkte jag att om jag skär spagettin och blandar det lite först så tar jag sen men då blev det ju självklart inte så fint så ni får klara er utan bild. :)

Annars idag har jag inte gjort så mycket, låg kvar i sängen till typ 11.30 eller nåt. Maja jobbar ju så jag åkte till Bronte beach, glömde kameran så inga bilder därifrån heller. Blev väldigt uttråkad efter ett tag, som jag brukar bli om jag inte är trött och sover på stranden :P Det blev ju extra tråkigt också när man låg där själv. :) Så jag åkte hem igen efter ett tag, köpte frukt på marknaden och åt fruktsallad till lunch eller vad man ska säga. Sen har jag inte gjort så mycket mer, suttit vid datorn typ, och lagat mat såklart! haha, fett stolt :P

Får väl se vad som händer ikväll, kanske kolla på film eller nåt. :)

Ajuste, jag har börjat flaga på axlarna, faaaaan!!

Döööd

Publicerad 2009-12-11 14:49:10 i Allmänt,

Idag har jag jobbat första dagen. Jag började klockan 2 så vid 1 drog jag hemmifrån. När jag kom dit bytte jag om till den megasnygga uniformen som består av svarta byxor (måste be om shorts nästa gång), färgglad skjorta och en röd keps, jag hatar att ha keps och nu måste jag ha en jämt, kuuul. Men det är nog bara bra eftersom vi är ute så mycket. Det första vi gjorde var att ha lite teoretiskt i typ 2,5 timmar, då började man typ bli lite nervös för allt låter typ svårare än vad det är. Efter att sen ha gått på en liten rundtur hade vi lunch. Jag hade spagetti och köttfärssås, tyvärr fanns det inga gafflar och knivar kvar så jag fick inte i mig så mycket med min sked, menmen. Sen delade vi upp oss i grupper om 5 och fick varsin handledare som skulle börja lära oss jobbet. Jag "hamnade" i samma grupp som en svensk tjej, en svensk kille, en norsk kille och en australiensk tjej och vi fick Robby som handledare. Det var en bra grupp och en bra ledare. Vi började i Coney Island som är typ barngrejer inomhus, inte så jättespännande men det kan nog vara skönt att vara där när det är som varmast så man slipper solen. Vi gick iaf runt några timmar där och lärde oss och provade, efter ett tag var det inte så kul längre. :P Sista timmen tillbringade vi iaf vid en annan, "riktig" attraktion, som var lite mer spännande, det var lite roligare.
Vid 11 slutade jag iaf, äntligen! Efter 9 timmar var jag helt död och fullproppad med information, fast det jobbigaste var nog att jag var så sjukt hungrig. Som tur var hade Maja gjort mat som väntade när jag kom hem. :)
Imorn jobbar Maja så då är det min tur att laga mat, får se vad det blir. Få se vad jag ska göra på dagen också, kanske åka till stranden om det är fint väder, skulle vara skönt. :) Först ska jag iaf sova!

Ajuste, jag var tvungen att köpa nya skor igår för man måste ha helt svarta skor och förut när vi köpte tygskor så köpte jag svarta fast med vit sula så det är en vit kant och det var ju inte tillräckligt svart så jag fick köpa ett par till. Fast jag köpte typ Vans den här gången så dom inte är exakt likadana. Så nu är jag 20 dollar fattigare men det gör inte så mycket för jag gillar dom. :)

Godnatt, nu ska jag sova..

Joooobb!!

Publicerad 2009-12-10 11:28:53 i Allmänt,

Wiho, nu har vi fått jobb på Luna Park! :)

Men vi kan börja i tidsordning, igår var vi på IKEA, det var som att komma hem! :) Vi sken upp som solen när vi kom fram och vi började med att gå och äta lunch, självklart köttbullar och potatismos. Jag tog en mellan vilket vi trodde var 10 köttbullar, men nej, det var 15 stycken! Jag höll på att spy men jag pressade i mig alla, man kan ju inte kasta liksom. Har nog aldrig ätit så mycket i hela mitt liv. :P Sen gick vi iaf runt och tittade lite, Maja skulle kolla på säng, men dom hade ju inte såna sängar vi har i Sverige. Det slutade iaf med att vi köpte ett doftljus och en liten julpynt. Men sen kom vi till det roliga, matavdelningen! Det var helt underbart, vi köpte köppbullar, gräddsås, 2 burkar lingonsylt, rösti, bilar, gula snören, ballerinakakor och glögg till Anders. Sen köpte Maja en korv också och vi åt varsin mjukglass. Mumma!! Enda besvikelsen var att dom inte hade julmust, det har dom ju i Kina.. :(

Idag var vi ju på Luna Park. Det visade sig att det var som ett stort möte där dom pratade om hur det är när man jobbar där och visade lite filmer, sen fick vi skriva på lite papper och gå på en liten rundvandring. Alltså fick alla som var där jobbet om man ville ha det. Så imorgon börjar jag med min introduktion och nästa fredag har jag träning och sen börjar det. Vi blev uppdelade i 3 grupper och alla i ens grupp har samma schema. Maja och jag hamnade inte i samma grupp så vi jobbar typ om varnadra totalt. :P Vi är iaf lediga på julafton och juldagen båda två men Maja jobbar kväll på nyårsafton och jag börjar 9.45 den 1a januari. Men jag böhöver inte direkt festa endå, bara jag får se fyrverkerierna. :) Så Lisa om du läser det här: Jag ska vara med er på Nyår har jag bestämt, haha.. :P
Sen slutar vi den 26e januari och om man har varit där på alla pass och alltid kommit i tid får man en bonus på 300 dollar så glöm att jag stannar hemma om jag är sjuk nån gång. :P
I min grupp är det en svensk tjej som jag har pratat lite med och så vet jag att det finns 1 svensk kille, 2 norska tjejer och en norsk kille, så det här ska nog bli bra! :P
Dom kör igång hårt iaf, 2-11 imorn, vilket är längre än dom flesta passen vi kommer jobba sen. :)

Saknar Thailand lite

Publicerad 2009-12-09 02:09:50 i Allmänt,

Nu är det lite tråkigare i lägenheten. I måndags morse drog tyskarna, dom kommer jag sakna mycket, dom var roliga. I söndags var vi först på en barbeque på dagen som Vianka i lägenheten hade fixat, det var riktigt trevligt med trevliga människor och god mat, härligt sätt att fördriva dagen helt enkelt. När vi började bränna oss lite för mycket åkte vi hem, jag maja och anders, det var bara vi från lägenheten där förutom Vianka. Menmen, tyskarna skulle ju ha fest på kvällen. Det var en trevlig tillställning det också :P Det var däremot inte så mycket folk vi kännde och vi var sjukt sega efter att ha suttit i solen hela dagen men det var ganska kul ändå. Lite senare på kvällen natten satt vi mest inne medans dom andra var på balkongen. Man kunde ju inte sova i vårat rum heller eftersom det var där alla gick igenom till balkongen och jag ville inte sova på golvet i nåt annat rum så jag satt uppe till halv 4, sen dog jag. :P
På måndagen sen låg jag och drog mig i sängen jättelänge och sen gick jag ner på 6an och solade och badade lite. På kvällen gjorde vi inte så mycket och under natten mot tisdagen drog även 3 fransmän. Tisdagen började med att jag och Maja flyttade in till Anders och Marens rum, feeeett skönt att flytta ifrån fransmannen och rummet känns mycket bättre också, + att jag har neresäng nu! :D På eftermiddagen hade vi ett möte hos företaget som har fixat Luna Park grejen åt oss, vi skulle få lite info om när vi ska vara på Luna Park imorn för andra intervjun och så. När vi kom dit visadedet sig att vi bara skulle få ett papper, hallå, kunde dom inte maila det liksom? Ajaj, vi ska iaf vara där mellan 12-16.30 på typ provjobb, vi måste fan få det här jobbet asså!
På kvällen bestämde jag Maja och Anders att vi skulle gå på bio eftersom tisdag är biodag här för då är det billigare. Så vi såg Paranormal Activity, den som sägs vara en av de läskigaste filmerna ever! Jag kan hålla med om att den var sjukt läskig typ i slutet men jag blev ändå sjukt besviken på hur den slutade men mer ska jag inte säga ifall nån vill se den.. :)

Idag ska vi ägna dagen åt en utflykt till IKEA!! Wiho, köpa massa mat typ, haha. Men det ska bli kul iaf. :)

Håll tummarna för oss imorn, utan det här jobbet är vi fan körda! :P



Ajuste, att jag saknar Thailand.. Tyskarna åkte till Fiji och har tjatat om det i några veckor och fransmännen ska till Thailand nån gång efter nyår så dom har suttit och kollat i kataloger ett tag, så nu längtar jag tillbaka till Thailand lite.. Men vi får väl se om man har tillräckligt med pengar så man kan åka tillbaka dit nån gång :) det skulle vara kul.

Ha det bäst!

Hej igen

Publicerad 2009-12-05 04:54:01 i Allmänt,

oooops, nu hade det visst gått några dagar, men det har inte direkt hänt nåt massa kul att skriva om...
Häromdagen hade vi typ fest här, typ alla som bor här + några till lagade dumplings och sushi tillsammans, det var jättekul så nu kan jag lära alla hur man gör sushi, haha.

Igår jobbade vi igen, det var inte så jättekul, jag var på drickorna och det var tp bara att plocka glas hela kvällen och gå runt och fylla på vin, så idag har jag ingen träningsverk till skillnad från förra gången när jag var på mat och bar runt på astunga brickor hela kkvällen. Det här var  typ nån företagsfest och alla blev aspackade vilket var ganska jobbigt faktiskt. Men vi får ju iaf pengar för det, haha.

Imorn ska vi förmodligen på barbeque på dagen och träffa lite nytt folk, kan behövas. :P På kvällen är det fest här för Romina och Jaqueline åker på måndag så dom har avskedsfest, festen ska bli kul men det är tråkigt att dom åker för dom är jättesnälla och roliga så dom kommer vi sakna. Och sen på tisdagen åker Gaelle, Barbara och David, också tråkigt, alla roliga drar ju typ, nästa söndag drar Maren också.. Hoppas det är några roliga som flyttar in iaf.

Här kommer lite bilder

  Laga dumplings     Hemmagjord sushi, mums!
           
På promenad i Darling Harbour

Vi hörs nån annan dag :)

Nu är det julstämning i lägenheten!

Publicerad 2009-12-01 04:38:17 i Allmänt,



Och för dom som undrar så fanns det glögg att köpa på julmarknaden men jag tycker inte om glögg och Maja tycker inte om det tillräckligt mycket för att köpa en flaska själv. :)

Och till en helt annan sak, nu har Maja också fått svar från Luna Park så vi ska dit båda två nästa vecka, det känns prima! :)

Ikväll har vi sushi- och dumplings-fest i lägenheten :D

Om

Min profilbild

Sanna

Den här bloggen handlar om mig och mitt liv på andra sidan jorden. Jag bor och pluggar på Hawai'i och kommer att skriva om allt från skola till fest till utflykter. Så häng med på min resa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela