Story of Sanna

Livet på Hawai'i

Bilder

Publicerad 2009-11-29 02:54:34 i Allmänt,

Här kommer lite bilder från olika tillfällen :)

 Så här såg vi ut när vi gick på Skywalk i Sydney Tower :)
 När vi var på Beach Party med Maren
 På promenad mellan Bondi och Coogee
 Utsikt från promenaden
 JULMARKNAD :D
 Julpyssel

Så, det var inte så många men det tar så jäkla lång tid så det får räcka så för tillfället.

Julmarknad

Publicerad 2009-11-28 06:10:04 i Allmänt,

Idag var vi på svenska kyrkans julmarknad, det var jättemysigt, trots värmen :P När vi kom till matståndet började vi nästan gråta! :P Dom hade jättemycket typiskt svenskt. Vi köpte knäckebröd, senapssill, löksill, julmust, nyponsoppa. Hade kunnat köpa massa mer om jag hade varit rik, dom sålde tilloch med pepparkakshus, sånt där man sätter ihop själv. Vi köpte också en jättefin julkula som vi har hängt upp i lägenheten. :) Sen gick vi till kafeterian och skulle köpa en köttbullemacka och en sillmacka men köttbullarna var slut så vi köpte bara 3 lussebullar(1 till Anders) Sen gick vi in i kyrkan och tittade på julkonsert, det var mysigt men det kändes helt fel eftersom det var så varmt och vi satt där i typ klänning. På raden framför oss satt en mamma och en lite busig tjej så vi hade lite mer underhållning än musiken.
Och vet ni en sak? Dom säljer pepparkakor på våran lokala butik, som dessutom är en kinesbutik. :P Så vi har köpt pepparkakor och florsocker och ska dekorera pepparkakorna, kuuuul!! :)

Jag har också fått svar att jag har gått vidare till nästa steg i Luna Park jobbet, vilket är typ som att provjobba eller nåt sånt. Hoppas Maja får det också, hon har inte fått nåt svar än och vi fattade det som att man skulle få svar vare sig man gick vidare eller inte.

Men vi är iaf glada för våran svenska mat! :D

Bondi to Coogee

Publicerad 2009-11-27 09:17:12 i Allmänt,

Idag var vi "hurtiga" och gick promenaden från Bondi till Coogee, den är 6km lång men tar ca 1,5-2 timmar för att det finns saker att titta på och det går mycket upp och ner. Vi valde också den bästa dagen, sjukt varmt. Det var inte sträckan som var problemet utan det var värmen som gjorde det sjukt jobbigt. :P Det tog oss ungefär 2 timmar och vi gick riktigt långsamt :P Men det var var väldigt fint så det kan vi nog göra om men kanske på mindre varma dagar. Vi har lite bilder men vårat internet är ju som sagt inte det bästa så det kommer.

Vet ni vad vi ska göra imorn! Vi ska på JULMARKNAD! Svenska kyrkan har julmarknad, det ska bli fett kul och mysigt men det känns helt sjukt i den här värmen bara. Men vi kanske handlar lite julgodis och sånt. :)

Igårkväll längtade jag hem lite, vi kollade på The Amazing Race och i det avsnittet var dom i Stockholm och på Gröna Lund, dom var också i typ Skokloster och nåt annant ställe men då kände man inte igen sig så det var inte samma sak.

Ikväll ska vi ut tror jag, känns som att det är dags nu, haha.
Vi hörs kanske imorn, tjingeling! :D

Jobb

Publicerad 2009-11-26 02:40:40 i Allmänt,

Nu har vi fått jobb! Igår trodde vi att vi skulle provjobba med tyskarna men det var typ som att jobba första dagen för vi får lön och allt för det. Det var kul men fan vad trött jag var efter.. Vi jobbade från 17.30 - 23.30. Brickorna med mat vi gik runt med var sjukt tunga och när man inte gick med mat gick man och plockade glas och sånt, sjukt ont i armarna har jag nu. Men det var kul iaf för det var ett program som går på Tv som hade festen så det var lite kändisar där. :) Så det ska bli kul att jobba ite där.
På dagen igår var vi också på intervju för jobbet på Luna Park och det kändes jättebra så det hoppas och tror vi på, vi får reda på i slutet av veckan eller början på nästa om vi går vidare och typ får provjobba eller vad det var. Så vi hoppas att vi får det och så kan vi typ jobba lite extra på det andra stället i bland.
Idag började jag med att sova länge för jag var så trött från igår. :) Nu på dagen vet jag inte vad vi ska göra, Maja sover fortfarande, eller hon har inte kommit upp iaf. Så vi får se vad som händer, vi är iaf glada att vi har jobb :P

Trött

Publicerad 2009-11-23 08:19:48 i Allmänt,

Helgen var rolig, not. Så den skippar vi.
Idag hade jag en intervju, eller ja, jag fick en bunt flyers en adres och 30 min att dela ut så många jag kunde. Efter 25 minuter gick jag tillbaka och sa att jag inte ville ha jobbet för det sög. Tror inte jag hade fått det ändå för hon garva när hon såg att jag hade typ hela högen kvar, men det var ju ingen som ville ha lapparna.. Aja, imorn har vi ett litet möte inför intervjun på onsdag. Och sen på kvällen ska jag på New Moon med några från lägenheten, jippi!!! :D På onsdag ska vi somsagt på intervju på Luna Park, den är vid 11tiden tror jag. Sen på kvällen ska vi följa med tyskarna och provjobba på deras jobb, det är typ som nån catering-grej så man går typ runt med brickor med lite mat eller nåt :P Så idag har vi varit och shoppat svarta byxor :)
Nu måste vi typ gå och ta ut pengar för snart kommer Sam och vill ha hyra.

Ha det bra

Sjukligt varmt!

Publicerad 2009-11-20 09:24:08 i Allmänt,

En värmebölja har träffat Sydney! Det är sjuuuukt varmt, vi fattar inte hur vi ska stå ut ut med högsommaren.. :P Det är så fuktigt i luften också. Och så fläktar det inte när man öppnar alla fönster och dörrar heller, asjobbigt. För övrigt har vi inte gjort nåt idag, jag var och tränade i förmiddags och det var jobbigt. :P Det var ju tur att jag duschade efter iaf eftersom jag inte alls är helt svettig nu.. Vi ska typ gå och bada snart för poolen har inte så mycket varmvatten så det blir nog skönt.

Over and out

Lisa..

Publicerad 2009-11-20 00:59:47 i Allmänt,

Ha, nu ignorerar jag dig inte! Jag svararde för övrigt på din kommentar på Facebook för jag tänkte att alla kanske inte brydde sig om vad frisören kostar i Australien, men fick jag nåt svar? ICKE!! Så det så

I övrigt är allt bra, lite trött eftersom fransmannen tycker det är smart att lämna mobilen i rummet när han går upp så att alarmet sen går på på högsta volym så maja får kasta sig ner och stänga av för att det aldrig slutar, idiot!

Hejdå

Ojämnt

Publicerad 2009-11-19 13:56:13 i Allmänt,

Idag har varit en intressant dag, vi har mått skitdåligt och vi har mått bra.. Men sånt är livet, det är smällar man får ta. Vi var b.la och träffade ett reseföretag, dom hade lovat att hjälpa oss med jobbsökandet fast vi inte är medlemmar, så det tackar vi för, särskilt kontoret i Sverige som fixade allt och tog kontakt med kontoret här åt oss!! :) Vi var iaf där och pratade med en tjej som gav oss tips på hur vi skulle förbättra våra CVn, några smågrejer bara för hon tyckte dom var bra. Vi ska komma tillbaka på tisdag klockan 11 då vi ska få mer info om en typ intervju vi ska på på onsdag. Det är för jobb på Luna Park, typ grönan. Det är nån allmän grej för alla som söker jobb för dom anställer massa inför skolanlovet. Så det känns jättebra.
På kvällen var jag Maja och Maren och bowlade, ingen annan ville följa med, vilka svikare!! Det var iaf skitkul, hade iofs varit roligare om fler varit med, menmen. Vi körde 2 omgångar, jag vann första och kom typ sist andra :P Men det var kul att göra nåt och inte bara sitta hemma hela kvällen.

Jag har också fått en ny intervju på måndag också, den här gången för att dela ut flyers i stan, så vi får se hur det går, skulle nästan hellre vilja ha jobb på luna park även fast man kanske får stå och sälja mat för det var lagom många timmar (30) helt okej betalt och det är från typ 10 dec - ungefär början av februari vilket skulle passa oss jättebra, då dlipper man ljuga och säga att man ska stanna i stan typ ett haalvår och sen dra efter 2 månader när man väl fått jobbet. :P

Det där med bilder kan man ju typ glömma. Vi har 80gb internet per månad och när deet var 17 dagar kvar hade vi 20% kvar så nu går det skitsegt tills nästa period börjar :P så ni får se lite bilder då ist typ.. :P

Och förresten.. Vet ni bara hur man kommenterar när jag säger åt er att göra det? :P

Kanske jobb?

Publicerad 2009-11-17 06:21:39 i Allmänt,

Igår körde vi en heldag på Bondi beach. Det var varmt men inte stekande sol så det var jätteskönt, man dog liksom inte av att soli i en halvtimme. :P Iofs är jag lite bränd över typ hela kroppen men inte så det gör så ont, bara så man blir brun sen, haha. Det var iaf vi som förstår svenska som var där, man kan ju inte säga alla svenskar eftersom maren var med men hon fattar ju iaf svenska. :P På eftermiddagen åkte vi hem och handlade och lagade mat och så. Sen på kvällen bestämde vi oss för att gå ut och ta en drink, då följde också tyskarna med (Jaquline & Romina, Romina är egentligen från Schweitz så man får inte säga "tyskarna" så hon hör men vi brukar kalla dom det på svenska :P) Vi började med en drink i Darling Harbour men där var det ganska tyst och dött så vi gick till Side Bar, typ ända stället att gå till en måndag. Det var inte så jättekul så vi drog hem efter typ en timme.

Idag hände det iaf grejer. Jag hade en anställningsintervju!!! :P För ett jobb som "Toy promoter" haha. Det är typ ett företag som har ett litet stånd i ett köpcenter där dom promotar nån ny leksak. Så jag satte mig på tåget och åkte ut till nån förort, det tog 25 min. Så långt bort har jag aldrig varit, och inte på den sidan Harbour Bridge, så nu har jag iaf åkt över bron :P Det var ju typ läskigt bara att ge sig ut på den resan liksom och sen ska man klara av intervjun..på engelska.. :S Men det gick bra att ta sig dit, det svåra var bara att hitta ståndet i det jättestora köpcentret. Intervjun gick också ganska bra, han fråga typ mest bara hur länge jag varit här, hur länge jag skulle stanna och så fick jag berätta vad jag gjort förut typ, tog väl 10 min bara.. Sen kommer man ju alltid på saker i efterhans som man borde sagt men det gick nog helt okej. Han sa iaf att han skulle höra av sig så vi får se..
Efter det gick jag och köpte lite grejer och sen åkte jag hem, vi får se vad som händer under resten av dagen.

Jag ska se om jag kan låna Majas kamera sen, hon har lite bilder från igår och lördags, har varit lite lite bilder här på sista tiden känner jag. ^^

Hej bloggen

Publicerad 2009-11-15 09:12:11 i Allmänt,

Igår var en rolig dag. Vi sov ut på morgonen och sen gick vi ner på 6an och solade. När vi skulle gå upp träffade vi två svenska killar varav den ena bodde i huset. Vi sa att dom kunde få flytta in i våran lägenhet om dom ville bo tillsammans för att typ alla här ska flytta snart. :P Så dom fick Majas nummer och sen bjöd dom in oss på grillfest på kvällen men vi hade redan en annan fest att gå på så vi sa att vi kommer om den är tråkig. Festen vi skulle på var nån typ inflyttningsfest med strandtema. Det var typ en av Marens kompisar så det var vi tre som åkte och vi kände ingen. Men vi hade ganska kul ändå. Vi kom dit vid halv 8. Dom hade hyrt en stor bil med redbullreklam som var som ett dj-bås när man fällde upp taket, ascool. Men jag och Maja drog vid typ halv 10, då hade ganska många dragit. Vi satte oss iaf på bussen hem, festen var i nån förort nånstans, och på väg hem från bussen köpte vi mat på KFC för vi hade inte ätit nån mat än. Vi tog med oss maten och tänkte att vi skulle gå på grillfesten som var på 6an i vårat hus. Men när vi kom dit vid halv 11 hade dom redan dragit, kanske inte så konstigt egentligen. :P Men då gick vi iaf hem och åt hemma. Sen hade vi typ myskväll med Maren och Anders i deras rum för i vårat rum sov alla och vi var inte trötta. Halv 3 fick vi iaf gå och lägga oss för då skulle alla i deras rum sova, eller ja.. Maren hade typ somnat långt innan det. :P
Idag hade vi typ tänkt åka till stranden men vädret var inte så bra idag så vi har bara varit hemma, bara varit ute för att handla. Tydligen kan varken vi eller Anders laga lagom mycket mat så det har blivit lite av en vana att äta av varandra lite då och då. :P Nu ska vi snart kolla på Idol, det är final nästa vecka, spännande!!

Vi har också bestämt att vi typ ska lämna Sydney. Vi verkar ju inte få nåt jobb, vi har sökt massa. Och vi har inte direkt råd att bo här utan att jobba och det är inte så kul att göra ingenting heller, då kommer vi bara tröttna på varandra och allting. Så vi tänkte åka och plocka frukt nånstans fram till jul och komma tillbaka då, för vi har ju hostel bokat över jul och nyår. Så nu har vi börjat söka fruktplockningsjobb här i New South Wales så att det iaf inte blir så långt och dyrt att åka. Så vi får hoppas att vi får höra nåt snart att vi fått ett jobb.

Det var allt för denna gång
Hejdå

Städdag

Publicerad 2009-11-13 10:47:25 i Allmänt,

Igår orkade jag inte skriva nåt men vi gjorde inte så mycket. Var nere och solade på 6an och var på marknaden. Jag köpte nya solbrillor för mina gamla gick sönder, och en ny jättefin kjol. Det var väl typ det vi gjorde.. Kuuul.

Idag har vi typ gjort ännu mindre, jag har varit jättetrött hela dagen. På eftermiddagen gick Maja ner och gymmade. Under tiden hade jag och Carole städdag :P Vi var två stycken som gick med sopporna och båda hade famnarna fulla med påsar och flaskor, det är bra att vi går med grejerna ofta. :P Sen städa hon köket och så så jag tänkte att jag skulle dammsuga men hon hann före så jag dammsög bara lite och sen städade jag badrummet, myyyysigt, det var typ första gången nån gjoprde det sen vi flyttade in, det var inte fräscht, efter det var jag tvungen att ta en dusch.

Måste bara säga att fransmannen är helt otrolig! Jag lyckas alltid vakna precis när han går in i badrummet på mornarna och ska duscha, vilket betyder att man inte kommer in där på sjukt länge så man typ kissar på sig när man väl får tillgång till toan. Imorse tog jag iaf tid, eller jag började när duschen slogs på, då hade han redan varit där typ 15 min. Sen duschade han i 20 min och sen tog det 10 till innan han kom ut. Vilken normal kille spenderar 40-45 min i badrummet varje morgon?! Vad gör man liksom i en kvart INNAN man duschar. Allt han gör är bara sjukt irriterande, han visar noll respekt, typ dundrar in och pratar i telefon när man ligger och sover.

Aja, nu har jag fått ur mig det :P

Imorn ska vi på fest hela dagen, haha

Ha det bra!!

Vaaaarmt

Publicerad 2009-11-11 10:26:36 i Allmänt,

Eftersom många av dom fåtal kommentarer jag får handlar om hur orättvist det är att det är så varmt här och kallt hos alla andra så tänkte jag bara säga att idag var det återigen jättevarmt och ni är mycket välkommna att komma och hälsa på. Kommer ni om typ en månad så kan ni tillochmed få bo i våran lyxlägenhet. :D

Idag har iaf varit en tråkig dag för hälften av oss. Maja har varit sjuk hela natten så hon har inte mått så bra idag. Själv gick jag upp vid 10.15 och insåg att träningsverken satt sig mest i axlarna och bröstet och lite i magen, plus i vaderna sen i måndags. Sköööönt!
Satt sen vid datorn ett tag och sökte lite jobb. Sen gick jag till ett shoppingcenter vid Darling Harbour medans Maja stannade hemma. Där gick jag runt och delade ut lite CV:n men det fanns inte så många bra ställen.. På vägen hem köpte jag mig en god (för dyr) glass och åt medans jag gick i solen utmed vattnet i Cockle Bay. Köpte också lite frukt i källaren innan jag gick hem.

Under kvällen har jag inte gjort nånting förutom att söka jobb på nätet, Maja har sovit. Spännande dag.

Hej då

Hej alla :)

Publicerad 2009-11-10 07:41:24 i Allmänt,

Idag har vi bland annat varit på Bondi beach. Det var första gången vi var där oc det var jättefint. Det var jag, Maja oc Maren som åkte dit fast sen kom Barbara också, fast det var precis när jag drog. För jag hade börjat bränna mig lite på axlarna så efter 2 timmar ungefär kände jag att det räckte om jag inte skulle bränna bort axlarna så jag åkte hem. När jag kom hem tänkte jag att jag skulle gå och gymma, nu när jag äntligen inte har ont i halsen längre så är det dags att komma igång och träna lite, såhär inför sommar 09/10. :P Hade lite träningsverk i vaderna från igår, fast jag trodde det skulle sitta mer i låren. Men jag började iaf med att cykla ett tag och sen köra lite styrketräning, fy fan vad otränade jag är :P Fast jag var iaf där i 1 timme så det var bra. Nu känner jag mig stark, haha. Lär ju ha fetaste träningsverken imorn säkert. :) Men då vet man iaf att man tagit i.

Nu sitter jag och har precis ätit, dom andra kom precis hem från stranden så Maja står i duschen. Vi får väl se vad som händer ikväll, säkert ingenting, haha.



Ha det bra! :)

Blue Mountains

Publicerad 2009-11-09 10:19:29 i Allmänt,

Idag har vi varit på Blue Mountains, det var jättefint. Vi började med att gå upp klockan 6. Bussen gick typ 7.30 och efter det åkte vi i typ 1 h och 15 min innan vi stannade och tittade på kängrur, sen åkte vi ett litet tag till en typ by och stannade på kaffepaus. Sen åkte vi typ 45 min till där vi skulle vandra. Vi gick i typ 2 timmar, det var jobbigt men jättefint, jobbigast var i slutet när vi gick upp för en aslång trappa. Under vandringen såg vi massa fina saker, några vattenfall, lite olika fina utsikter över bergen och så, kommer inte ihåg allt :P Vet ni att Blue Mountains har fått sitt namn från att alla eukalyptusträden utsöndrar en olja som när solen lyser på den så ser det blått ut. Fast det funkar ju bara när det är maaaaaassor av träd och man ser det bara på avstånd.
Iaf, efter den vandringen åt vi lunch, väldigt gott, och sen åkte vi vidare en bit. När vi kom fram dit skulle vi ut på en ny vandring fast bara 45 min. Den här gången gick det bara neråt och det var nästa värre, benen bara skakade. På vägen såg vi bland annat ett vattenfall där man ser ett häxansikte i berget, få se om ni ser vilken bild det är :P Vi gick också förbi en "bushphone", en stor överhängande klippa som när man  skrek nåt så skickades det vidare aslångt, riktigt häftigt. Ibland får man tydligen svar om det är nån annan grupp på andra sidan. Under den här vandringen såg vi också The three sisters, den mest kända klippformationen, det var jättefint. Den här gången gick vi inte runt utan kom fram på ett annat ställe där vi sen åkte en Railway i berget upp igen, vet inte vad det heter på svenska :P Vi blev skitsura då för vi satt i en vagn full med asiater och det var meningen att man skulle sitta 4 på varje rad. Först fick jag och Maja tränga in oss på en rad för dom 2 asiaterna där vägrade typ flytta på sig. Sen kom det 2 tjejer som fick sitta på olika rader, den ena framför oss. Hon var ganska stor och det var rätt uppenbart att det skulle bli riktigt trångt, särkilt eftersom asiaterna typ vägrar flytta på sig. Men det värsta var att när alla asiater såg att hon skulle sätta sig där och att hon var så stor som hon var så börjar alla asgarva och peka, dom verkligen garvade ashögt, jag blev så jävla sur rent ut sagt, så gör man inte. Jag och Maja langade iaf Evil eye på dom närmast runt omkring oss. Som tur var så skrattde tjejen och hennes kompis åt det när dom gick av.
Efter det så åkte vi hem, jag sov typ på bussen :P
Så ikväll blir nog en tidig kväll, vi kommer sova gott.

                               

Så, det får räcka, det tar sjukt lång tid att ladda upp bilder.

Ha det bra till nästa gång

Uppdatering: skönt att vi inte har nåt varmvatten nu så vi inte har duschat efter idag, varför skulle det hända just idag liksom? Skön timing. Jag fryser dessutom just nu så glöm att jag duschar i kallvatten...

Jäääääättebra dag

Publicerad 2009-11-08 10:48:55 i Allmänt,

Igår var vi ute, jag, Maja, Maren och två tjejer från lägenheten som heter Romina och Barbara. Det blev inte så bra, först gick vi till Scubar men där hade dom inget dansgolv än, dom tar bort biljardbordet en bit in på kvällen och det här var vid 23.15, tydligen för tidigt. Så vi drog till Side bar ist, fattar inte vad som hände där, det brukar vara skitmycket folk och asbra drag vid den tiden, varje dag, hela veckan liksom. Men nu var det lördag och ändå var det nästan tomt och asdålig musik. Vi har varit där när den DJ:n spelat förut så vi vet att han kan bättre men igår var han sämst, när man märker att dansgolvet är typ tomt och ingen dansar kanske det är läge att byta musik, men näpp.. Så vi gick tillbaka till Scubar efter typ en timme. Då var det dansgolv och det började bli lite drag, alla från Side bar hade typ dragit dit. Men jag och Maja hade helt tappat partysuget så vi gick ganska snart. När vi kom hem var vi så trötta så vi typ däckade direkt med sminet kvar i fejset :P

Idag har varit en tråkig dag, vi har inte gjort nåt vettigt alls och jag har varit allmänt låg. Nu sitter vi allihopa och kollar på Australian Idol, helt okej. Är jättetrött så jag ska väl typ gå och sova snart. Imorn ska vi ju till Blue Mountains, bussen går 7.20 så vi måste gå 7.00 och alltså gå upp typ 6.00, fyyy faaaaaan!! Hoppas det är värt det, annars blir jag sur. :P

Ska tipsa om en ny artist vi upptäckt också :) Daniel Merriweather och hans skiva Love and War, den är sjuuuuuukt bra, fram för allt låtarna Impossible och Red, men alla andra är också asbra. Så ni som har Spotify, börja lyssna! :P

Jag avslutar med

GRATTIS PÅ FARSDAG PAPPA!!!! :D

So long

Nu ni

Publicerad 2009-11-07 06:10:03 i Allmänt,

Nu kommer lite bilder från lägenheten och huset, som ni har längtat va? :P
Haha.. Idag har vi iaf inte gjort så mycket, än iaf, klockan är bara typ kvart i 4. Vi var nere en sväng på 6an för att sola men det blev lite kallt, det är lite molnigt och blåsigt. Passade på att ta lite bilder iaf. Så nu hade jag inte så mycket mer att skriva, vi får väl se vad som händer under resten av dagen.

                       

Först är det två bilder på utsikten från balkongen (som jag inte har nån bild på än) sen är det på hallen, där det typ är ovanligt lite skor.. :P Sen kommer köket och den minimala kylen och frysen för att vara för 12 pers. Sen kommer vardagsrummet och sen är det några bilder på området på 6e våningen och huset, det ända som inte är med är de 2 tennisbanorna. Sen har vi poolen, i andra änden finns en jacuzzi, och sist det lilla gymet. Jag har inte tagit nån bild på sovrummet och så än men det kommer kanske. :)

puss och kram, ses på stan

Kineser

Publicerad 2009-11-06 09:31:48 i Allmänt,

Idag har hittills varit en mycket bra dag. Vi började lite segt med att slappa lite. Men sen gick vi iväg med målet Chinese gardens i Darling Harbour. Det började jättebra, när vi kom dit upptäckte Maja att hon inte hade sin kamera med sig, somm tur var bor vi ganska nära så hon gick hem för att hämta den och jag satte mig på en bänk och snaskade på mina jordgubbar. När hon hade varit borta ett tag kom jag på att jag int ehade några kontanter så jag gick in och frågade om jag kunde betala med kort, självklart inte. Så jag började gå tillbaka och tänkte att jag skulle stöta på Maja på vägen för jag skulle ta ut pengar i köpcentret vi bor på. När jag nästan var där ringde jag Maja, men självklart hade ho tagit en annan väg så vi gick om varandra, så då var det hennes tur att vänta på mig ist. Tillslut kom vi in i trädgården, det var väldigt fint och vi gick runt och kollade lite. Då hittade vi ett litet hus där man kunde klä ut sig i typiska kinesiska dräkter och ta kort med sin egen kamera, det kostade bara 10 dollar så det körde vi på. Vi garvade så vi höll på att dö, det var skitkul. Sprang runt överallt och tog kort typ, först tog tjejen som jobbade där några kort på oss båda tillsammans men sen sprang vi runt och tog kort själva, det var skitkul. Typ alla andra som var där garvade åt oss och tog kort. :P Efter det gick vi klart i resten av trädgården och tog lite fina bilder på omgivningen.

Efter det skulle vi hitta nånstans att äta så vi gick till den sidan av darling harbour där vi aldrig varit förut. Först hittade vi bara massa dyra resturanger men sen hittade vi en food court där vi åt thai mat. Det visade sig att det också var ett ganska stort köpcentrum så där knallade vi runt ett tag och kollade på kläder, Maja shoppade lite också. Sen gick vi hem och nu sitter vi här. Kanske ska ut ikväll, vi får se hur det blir.

Här har ni lite snygga bilder på oss och trädgården, vänligen dela med er av era tankar och funderingar.

                   

Så, nu kan ni iaf inte klaga på att jag inte lägger upp bilder :P

Tjingeling

Blue Mountains

Publicerad 2009-11-05 07:30:00 i Allmänt,

Nu har vi bokat en dagsutflykt till på måndag, till Blue Mountains. Det ligger lite utanför Sydney och ska tydligen vara jättefint, det är iaf vad vi har hört och vad det ser ut som på bilder. Så det ska bli riktigt kul, hoppas det inte är så kallt bara, för det är kallare i bergen än här, men jag tror att det ska vara typ 13 grader eller nåt sånt. Hoppas sikten är bra också, när Maren var där var det alldeles disigt så man såg typ ingenting, haha. Menmen, hoppas vi inte dör under vandringen, :P men det är nog lugnt.

Idag har vi inte gjort så mycket, gick upp vid 10.30 och tog en dusch. Sen satt jag i soffan med datorn, som alla andra. Sen var Sam här så alla tjafsade lite med honom så i helgen ska vi få en ny TV och en till kyl, JIPPI!!! Sen gick vi till Wake up och bokade utflykten. Efter det gick vi till marknaden och köpte grönsaker och lax och sist gick vi och shoppade lite innan vi gick hem och la oss i soffan där vi ligger nu, händelserik dag. :P Vi har ockå bestämt att vi inte ska lägga all energi på att söka jobb, då blir vi bara deppiga och det känns som att man slösar bort massa tid och pengar på att göra ingenting. Så ist ska vi börja göra saker och söka jobb samtidigt eller nåt, vi får väl bli panka typ men vi kan inte bara göra ingenting för då kommer vi typ tröttna, ge upp och åka hem och sen ångra oss resten av livet eller nåt. Jag tror vi måste skaffa lite fler vänner, sänka våra krav och inte tycka att alla som kommer fram och snackar på krogen är konstiga bara för att dom säger lite konstiga saker, haha :P

Jag ska förresten aldrig prata högt igen om att jag har lite ont i halsen, då blir det tydligen bara värre. Inatt kunde jag kanppt sova och nu gör det mycket ondare än dom senaste dagarna. :(

Här är iaf en bild jag hittade på vårat hus på internet, vi bor nästan längst upp, den balkongen till vänster där huset sen liksom går in och är smalare.. Aja, långt upp bor vi iaf. :P



Det kan förresten vara kul om ni kommenterar lite också så jag vet vilka som läser och vad som händer där hemma. :)
Ha det bra!

Fullspäckad dag

Publicerad 2009-11-04 12:38:07 i Allmänt,

Inte riktigt kanske, men ändå. Efter att jag skrivit klart i förmiddags, klockan var typ 11.15 här då, så fixade jag mig lite snabbt och gav mig sen iväg på stan. Gick idag inte åt hållet in mot centrum och operahuset och allt utan åt andra hållet, Broadway. Hoppas att inte lika många tänker på att gå åt det hållet så det kan ske är lättare att få nåt, drömma går ju iaf. :) Tyckte att jag fick bra gensvar, några butiker hade lappar att dom behövde personal vilket är en fördel men många andra verkade "glada" att ta emot mina pappe och många som inte anställde för tillfället tipsade om deras hemsidor där man kan söka i andra butiker eller skicka en inträsseanmälan, alltså om det var kedjor, så det kändes bra. Kom hem vid 13.30 och strax efter ringde Maja och ville bli insläppt. Sen satt jag och sökte lite jobb på sidorna jag blivit tipsad om. Maja hade inte en så bra dag, provjobbet var inte så bra så hon får leta vidare. Sen under eftermiddagen har vi typ inte gjort så mycket mer än att sitta vid datorn eller läsa eller inte göra nånting, Maja är typ förskyld så hon vilade lite och sen fick jag jätteont i huvudet så då gik jag och vilade och hon gick och duschade. Och sen har vi inte gjort nåt mer, lässt lite TP-frågor bara :P TV:n funkar inte nu igen så dt finns typ inget att göra. Jag har ont i halsen också vilket inte är så kul. Har typ haft det i en och en halv vecka nu fast på olika ställen hela tiden, tur att det inte gör så jätteont men jag hoppas det går över snart.

Aja, det var allt för idag, nu ska jag typ sova eller nåt i brist på annat att göra..

See you later alligator

Kul dag

Publicerad 2009-11-04 01:44:25 i Allmänt,

Nu har jag roligt, sitter typ ensam i hela lägenheten, skulle dom inte bygga så mycket runt om i staden skulle det vara knäpptyst. Det kan iofs vara så att nån ligger och sover men det är ju inte så kul sällskap så vi säger att jag är själv. Maja är iaf och provjobbar på ett café i typ Queen Victoria Building eller nåt, det ligger under marken typ mellan 2 gallerior och jag kommer inte ihåg vilken det tillhör men jag tror det var QVB. :P Jag vill också jobba så jag hoppas nån ringer snart och säger att jag har fått jobb :) Igår lämnade jag in massa nya CV:n på olika ställen. Det roligaste var när vi gick in på Surf Dive n' Ski, vi hade inte alls tänkt lämna CV där utan bara kolla på bikinis men så stog det en kille typ i dörren som bara: Hi girls, looking for a job? så vi typ ehhh, yeeeaaahh. Så lämna vi CV och så, vi var typ där i 10 minuter eller nåt, dom var skitroliga, hoppas dom ringer därifrån och säger att jag är exakt den dom har letat efter så länge, hahahaha. Nä men idag tänkte jag att jag skulle dra till Broadway och leta jobb, men då måste jag typ dra nu innan jag måste hem och släppa in Maja eftersom vi bara har en nyckel.

Ajuste, igår kväll var typ alla från lägenheten och kollade på This is it tillsammans, den var skitbra!! Och biosalongen var asccol, den var sjukt stor och så var det värsta sköna fåtöljerna med stora armstöd och typ små bord där man kunde ställa drickan och godiset.

Men nu måste jag fixa mig så jag kan gå, kan ju inte se ut hur som helst när man ska söka jobb. Idag är det lite molnigt, hoppas det inte är kallt bara. Igår var det typ så varmt att man dog, svetten bara sprutade kändes det som, och det är inte ens sommar än, det är bara vår, hur ska vi stå ut hela sommaren liksom, haha.

Goooodbye

Vardagsliv

Publicerad 2009-11-03 02:54:16 i Allmänt,

Nu när vi har internet och jag kan skriva lite oftare kommer det bli mer tråkiga saker, haha. Nä, men däremot kanske jag hinner beskriva allt vi gör lite mer eftersom att när jag väl skriver har det inte hänt massa saker så jag har glömt allt utan jag kan skriva hela tiden, sjuuuukt bra för er :P Igår gjorde vi ingenting, eller vi satt timmar i sträck och försökte hitta jobb på internet, men det är svårt. Vi vill ju helst ha jobb i nån bar eller så eller typ butik, men alla serverings- och barjobb kräver typ erfarenhet och hur fan ska jag kunna få ett sånt jobb när jag inte har erfarenhet och inte kommer kunna få nån heller eftersom ingen typ vill anställa mig? Menmen, det är bara fortsätta leta. Igår skrev vi också ett litet personligt brev, hittills har vi bara delat ut vårat CV men Maren och Anders tipsade om att skriva ett litet brev också. Dels blir det lite mer personligt och det är inte så många som har ett sånt så man kanske sticker ut lite mer från mängden för dom flesta får typ in några CV:n varje dag eftersom det är så vanligt att folk kommer hit för att jobba. Så idag ska vi ut på stor jobbjakt, nu är det dags att sluta vara kräsen och lämna papper till typ alla slags butiker och barer vi ser. :)

Vi funderar också på att ta "semester". Vi tänkte att vi kanske skulle åka till Perth nästa vecka i en vecka. Maja har en "kompis" där som snart åker hem så det skulle vara kul att träffa henne innan det. Och det har ändå inte gått så bra än med jobben så vi tänkte åka nu innan vi hinner få ett jobb, plus att vi slipper tänka på att hinna med den sidan av landet sen, för det ligger så sjukt avlägset, det tar 5 timmar att flyga dit, det är som Stockholm - Teneriffa, vilket är helt sjukt långt för att vara ett och samma land!! Vi tänkte också att om vi bara är borta en vecka så kan vi ha kvar lägenheten utan att bli helt panka, vi kanske tillochmed kan hyra ut våra sängar.. Men vi får se.

Juste, igår hade vi lite tjejsnack på kvällen innan vi skulle sova, jag och Maja var inne i det stora socrummet där det sover två franska tjejer och två tyska. Det var kul, alla snackade av sig om allt man tycker är dåligt i lägenheten och alla som är jobbiga, vilket typ är 3, ibland 4 personer. :P det är som att alla funkar bra som en grupp förutom 3 stycken som är sin egen lilla grupp typ och alla stör sig på dom :P Vi skrev också en liten lista på "Houserules" som vi ska gå igenom med alla och sen sätta upp på kylen. Hittills ser den ut så här:
- Take your shoes off
- Please eat your own food. ONLY
- Respect that people might be sleeping
- Clean up after yourself
- Ask before throwing a party
- Your mother doesn't live here!

Den riktar sig mest till fransmannen i vårat rum men det säger vi inte till honom, för det gäller ju ändå alla andra också.

Men ni ser, nu när jag har tid på mig så blir det lite bättre inlägg :P
Här kommer också lite bilder på vad vi gjort hittills. Jag ska försöka ta lite bilder i huset idag också.

                     

Dom första är från Sydney Tower, inte från själva skywalken utan när vi var inne i tornet och gick runt. Sen är det från Wildlife World och sist från Botaniska trädgården och Operahuset.

Jag tänkte att jag skulle lägga ut mitt nummer och min adress här i Sydney också, vet inte vad det ska vara bra för men ifall det skulle behövas. Mitt nummer är iaf +6145 103 70 79 och min adress är H103  2 Quay street, Haymarket, New South Wales

Tjingeling

Ps. För er otekniska :P Om ni trycker på bilderna blir dom större :D

Äntligen internet!

Publicerad 2009-11-02 02:22:21 i Allmänt,

Nu har vi äntligen internet i lägenheten, efter 3 veckors väntan.
Nu märks det att sommarn nästan är här vi har solat några dagar på lilla gräsplätten i huset. Igår var vi på Manly beach med Anders och Maren, det var skönt. Fast vi badade inte, det tar vi nån annan gång. :P i lördags var vi ute och "firade" halloween, det blev typ helt misslyckat men vi hade kul ändå. Annars har vi inte gjort så mycket, försöker hitta jobb, men det är inte så lätt.. Vi måste nog gå en till kurs, typ som den för att få jobba med alkohol fast den här gången blir det för att jobba på ställen där dom har spelmaskiner och liknande. Vi vill gärna jobba i bar eller nåt men typ alla hotell och pubar har spel så vi får nog lägga lite mer pengar på kurser. Känns som att vi bara gör av med en massa pengar, snart måste vi börja tjäna lite också.. Man vill ju inte leva för snålt, då blir det ju bara tråkigt.

Har glömt säga förut att vi var och hälsade på hemma hos en tjej som bor här. Det är typ Majas mammas kompis kompis. Vi skulle få bo där om vi ville, men vi tyckte att det var lite trångt och det låg en bit utanför stan. Och nu hittade vi ju en jättebra lägenhet mitt i stan ist. Men det var kul att häsla på iaf och se hur det kan se ut i ett "riktigt" hem. :P

Ska ta lite bilder i lägenheten och resten av huset sen så att jag kan visa er, men så länge får ni den här från Botaniska trädgården:

Om

Min profilbild

Sanna

Den här bloggen handlar om mig och mitt liv på andra sidan jorden. Jag bor och pluggar på Hawai'i och kommer att skriva om allt från skola till fest till utflykter. Så häng med på min resa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela