Story of Sanna

Livet på Hawai'i

Makapu'u Tide Pool Hike

Publicerad 2012-12-31 09:54:52 i Allmänt,

Idag har varit en riktigt härlig och bra dag! Vi har varit ute hela dagen lång.
Vid 9 imorse möttes vi på busshållplatsen. Det var alla vi från lägenheten, jag, Xenia, Caleb, Paulina och Hasse. Vid bussen mötte vi även upp Marya, Kristin och Flo.
Vi tog bussen ut till Sea Life Park, det tog ca 1 timme. Sen gick vi till Makapu'u och påbörjade hiken. Det var helt fantastiskt, hela vägen går eller klättrar man på klippor vid vattnet. Vi såg massa krabbor och fiskar och det fanns massor av foto-tillfällen. Svårt att beskriva allt men det var iaf helt fantastisk, fick återigen en chock när jag insåg att jag bor på denna underbara ö!! Vi "såg" till och med valar!! Kan väl egentligen inte säga att vi såg dom särskilt bra, dom var jättelångt ut så vi såg när dom blåste ut vatten och lite ryggar, men ändå, alla har inte ens sett det! :) Några gånger blev vi oväntat träffade av vågor som slog upp mot klipporna. Jag blev inte så jätteblöt men Xenia, Kristin och Flo blev träffade av en mega-våg så dom blev dyngsura, härligt att hika i blöta skor!
Mot slutet av vandringen kom vi fram till the tide pools, alltså typ som pooler i klipporna som fylls av vatten från vågor. Finns massa såna utefter hela vägen men dom här kan man bada i. Så där var vi ganska länge och låg och badade och hade det bra, grymt skönt! Vattnet var så klart att man inte ens behövde snorkel för att se. Ibland kom det riktigt stora vågor så man åkte omkring som om man var på ett vatten-land, oj så roligt vi hade då! :P Sen satt vi och chillade lite i solen.
Sen var det bara att börja vandringen rakt upp för berget, det var ganska jobbigt men inte så värst långt så det var lugnt. När vi kom upp så kom vi upp på gångvägen som går upp till the lighthouse, om man tar den vanliga, enkla, vägen, så vi fortsatte på den och tog en sväng till look-outen på toppen. Men kom inte hela vägen till själva fyren, men oj vilken utsikt det var!!
Sen tog vi den vanliga vägen ner, och då började alla inse hur mycket solen faktiskt tagit! Alla var ganska röda någonstans. På bussturen hem bestämdes det att vi var värda pizza till middag, så beställningen var det första vi gjorde när vi kom hem. Sen samlades vi alla här hos oss för pizza-kväll, riktigt trevligt! Vi passade på att jämföra solbrännor också. Jag var nog rödast, men det är liksom så jag blir, det gör inte direkt ont, jag är bara röd, och om nån dag eller två kommer jag vara brun ist. :)
 
 
 
 
Imorse innan vi gick råkade vi ha sönder balkong-dörren. Det är en skjut-dörr i glas och Hasse stängde dörren för att vi skulle gå men sen när Caleb skulle ha sina skor (vi har våra hike- och löparskor på balkongen) så knallade hon rakt in i dörren. Tydligen hoppade den då ur sin skena så nu kan vi inte öppna den, sjukt bra. Självklart händer alla olyckor oss på helgerna så vi kan aldrig ringa nån och få det fixat direkt. Toaletten gick ju sönder mitt under inflyttningsfesten en lördag-kväll, och nu detta. Menmen, hoppas vi får tag på någon imorgen fast det är nyårsafton..
 
Idag blir en tidig kväll, det tar på krafterna att vara ute och gå hela dagen i solen. Och så måste vi ju spara krafter till morgondagen. Vi funderar på att gå och äta sushi på samma ställe som jag, Xenia, Kristin och Flor var på på juldagen, men vi kanske är för många för det. Framåt kvällen tänkte vi ta med oss vin och liknande och gå och sätta oss på stranden bara och titta på alla fyrverkerier och fira 12-slaget. Efter det får vi se vad som händer, om vi går till någon bar eller om det blir en lugn kväll. På dagen, innan alla festligheter, har jag ingen aning om vad jag ska göra, känns inte som att det kommer att bli en strand-dag iaf med tanke på min hudfärg för tillfället! :P
 
Om vi inte hörs innan så hörs vi nästa år!
 
Gott Nytt År! 
 
Hau'oli Makahiki Hou!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sanna

Den här bloggen handlar om mig och mitt liv på andra sidan jorden. Jag bor och pluggar på Hawai'i och kommer att skriva om allt från skola till fest till utflykter. Så häng med på min resa!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela